Indukcija Miele

jezek

Guru
24. jul 2008
2.662
1.266
113
Je bil ze veckrat objavljen test moci indukcije in plina, nisem se videl da bi kje voda zavrela prej na plin. Nevem kaksni profi kuharji ste vi, da rabite plin, jaz kadar kuham kuham resno. In svoje indukcije s 6 kuhalisci ne menjam za noben plin. Najdite mi jed, katere se ne da delat na indukciji, da vidim o cem se pogovarjamo. Pa zanima me tudi kaksen nivo cistoce zasledujete. Se stedilnik sveti vsak dan al je vse malo zazgano in lepljivo?
 
  • Všeč mi je
Reactions: Ador

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.705
8.987
113
No sm pozabu rečt, poleg tega, da se sam pobriše, pa voda prej zavre, to je pa to. Čeprav se tud plinski štedilnik sam pobriše, voda pa res ne zavre v trenutku.

Drugač pa vse kar je na črnem železu, kjer rabiš vroče robove ponve, sploh na indukcijo okroglega woka ne spraviš, pa še kaj. Tko da ima plin kar nekaj prednosti. Res je, da jih ima tudi indukcija nekaj, samo nikakor pa ne velja, da česa ne bi moral naredit na plinu, kar lahko na indukciji. Obratno seveda ne drži. Kot pa že rečeno, stvar osebne preference in zame je plamen le plamen, pika. Če bi imel pa plac bi imel pa poleg moje velike plinske plate zraven še indukcijsko, tko da bi voda prej zavrela.
Če obrišeš plinski štedilnik po vsaki kuhi se enako sveti kot indukcijska plata.
 

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.034
79
48
Aja, pa men se življenje zagreni v trenutku ko moram kuhat na indukciji.....
Indukcija je zakooon.Ne menjam za noben plin al steklokeramiko.Indukcija je zelo hitra...lahko se očisti itd...
Nikol več plina...vedno sem po...u...ko sem mogu gorilnike čistit in mrežo...Tuki samo polijem čistilo...pobrišem in je to to...
 
  • Všeč mi je
Reactions: Ador

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.705
8.987
113
Sicer ne vem kaj vi delate u kuhni, da pacate ko svinje, jest nimam kakih posebnih težav za sabo spucat. Tko da čiščenje zame ni prednost.
 

jezek

Guru
24. jul 2008
2.662
1.266
113
Aha, ker crna posoda, plamen, itd....pa so potrebni za kaj? Za naredit šmorn? Vsaka peka stejkov, zapiranje mesa pred nadaljnjo peko, pohanje zrezkov, delanje omak itd....nujo vodi k špricanju
 
  • Všeč mi je
Reactions: MieleFan

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.705
8.987
113
Šmorn je ena redkih stvari ki jo delam na teflonu.... Za praktično vse ostalo je železo ali inox. Ja in če šprica, a na indukcijo pa ne? Odstraniš tri rešetke, vzameš gobico in cet in pobrišeš. Rešetke sam obrišeš, ker so litoželezne, tako da pucanje pa res ni neka prednost. Prednosti so drugje. Zato bi sam imel, kot že rečeno, tudi indukcijo, samo indukcije pa pač nikoli, ker je plin pri preveč stvareh v bistveni prednosti, ali je plin edini način.
En soforumaš ima vrhunsko kombinacijo, 5x plin plus zraven 2x indukcija. Sam bi imel še bolje 5x plin in 4x indukcija, sam nimam placa.
 

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.186
310
83
Da se ne zapletata kdo ima bolj prav. Dajmo podebatirat. Je debata o domaci kuhinji ali pro kuhinji?
Zakaj posevnooki prisegajo na plin?
Krispi duck ne mores narediti na indukciji...
 

aljoman

Majstr
16. dec 2013
1.972
-1.438
63
Gre se za domačo kuhinjo. Kuha se vsak dan, od kave, kosil do večerij.

Torej, wok zna biti težava na indukciji.
Če cvreš je pošpricano ali na plinu ali na indukciji.
Voda prej zavre na indukciji, ampak tu govorimo o minuti do dveh, odvisno od količine.
Plin zavzame več prostora, zaradi jeklenke.

Se da na indukciji skuhat kavo v kafeteri?
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.705
8.987
113
Gre se za domačo kuhinjo. Kuha se vsak dan, od kave, kosil do večerij.

Torej, wok zna biti težava na indukciji.
Če cvreš je pošpricano ali na plinu ali na indukciji.
Voda prej zavre na indukciji, ampak tu govorimo o minuti do dveh, odvisno od količine.
Plin zavzame več prostora, zaradi jeklenke.

Se da na indukciji skuhat kavo v kafeteri?
Da, samo mora biti namenska. Obstoječa ne bo delala.
 
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman

Marxon

Majstr
24. feb 2009
704
365
63
Slabosti plina:
-Kakovost zraka je slabša v kuhinji s plinom. Višja temperatura v prostoru, višja vlažnost,... Kuhinja se hitreje umaže, ker se s termiko ob posodi dviguje tudi maščoba ki šprica iz posode,...
-Višje montirane omarice nad kuhališčem.
-Izkoristek plina je (iz glave) 40%, ostalo grejete prostor.
-Nošenje jeklekne gor in dol ko je prazna, servis napeljave,...

Slabosti indukcije:
-Potrebna je višja priklopna moč.
-Ponavadi ne morejo vsa kuhališča delati na MAX moči skupaj.
-Vok odpade in kuhanje z "metanjem" posode v luft.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Ador

jello

Guru
22. sep 2008
9.709
3.591
113
Gre se za domačo kuhinjo. Kuha se vsak dan, od kave, kosil do večerij.

Torej, wok zna biti težava na indukciji.
Če cvreš je pošpricano ali na plinu ali na indukciji.
Voda prej zavre na indukciji, ampak tu govorimo o minuti do dveh, odvisno od količine.
Plin zavzame več prostora, zaradi jeklenke.

Se da na indukciji skuhat kavo v kafeteri?
Kafetiera mora biti za indukcijo. Na nekaterih starejših indukcijah je bil kar podvig, ali se ni skuhala ali pa si jo imel po celi kuhinji (je pa res da takrat je pa avtomatika izklopila, za razliko od plina, ki se ne ugasne ko je kava po tleh).
 
  • Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.705
8.987
113
Slabosti plina:
-Kakovost zraka je slabša v kuhinji s plinom. Višja temperatura v prostoru, višja vlažnost,... Kuhinja se hitreje umaže, ker se s termiko ob posodi dviguje tudi maščoba ki šprica iz posode,...
-Višje montirane omarice nad kuhališčem.
-Izkoristek plina je (iz glave) 40%, ostalo grejete prostor.
-Nošenje jeklekne gor in dol ko je prazna, servis napeljave,...

Slabosti indukcije:
-Potrebna je višja priklopna moč.
-Ponavadi ne morejo vsa kuhališča delati na MAX moči skupaj.
-Vok odpade in kuhanje z "metanjem" posode v luft.
No če fejst iščeš boš še kak minus našel.
 
Razlog je, da v gostilnah bi potrebujejo veliko hkratnih močnih ognjev, poleg tga določene priprave zahtevajo itak ogenj (žar meso npr), ampak daleč največji plus je, da je posoda itak zelo poceni aluminjasta po možnosti... Itak se je veliko obrabi in menja in ta strošek bi z nabavo posod za kuhanje na indukciji bil 10x višji. Poleg tega inukcijsko kuhališče ni nekaj zelo odporno, tisto steklo je sicer trdo, ampak ko pade posoda, se razbije in je cela plošča fuč. Doma pač vseeno malo bolj popazimo.
ne pozabiti priklopnih moči...pri plinu 20,30kW ni noben problem pri elektriki pa....
 
Indukcija je zakooon.Ne menjam za noben plin al steklokeramiko.Indukcija je zelo hitra...lahko se očisti itd...
Nikol več plina...vedno sem po...u...ko sem mogu gorilnike čistit in mrežo...Tuki samo polijem čistilo...pobrišem in je to to...
no shit...a veš kako zgledajo moji gorilniki? 2 kovinska tulca, krona in to je to....tud mleko ko prekipi ni noben bavbav dol dajat..je pa res da je bla plata tolk kt ena konkrenta indukcija, tud tista od mileta
 
Gre se za domačo kuhinjo. Kuha se vsak dan, od kave, kosil do večerij.

Torej, wok zna biti težava na indukciji.
Če cvreš je pošpricano ali na plinu ali na indukciji.
Voda prej zavre na indukciji, ampak tu govorimo o minuti do dveh, odvisno od količine.
Plin zavzame več prostora, zaradi jeklenke.

Se da na indukciji skuhat kavo v kafeteri?
https://www.bialetti.com/ee_en/piattello-induzione-exclusive.html če maš kafetiero ki ni primerna za indukcijo (pa kaka druga manjša posoda tud ala lončki)
tu te še opomnim na pobegle valove, tako da če imaš koga v sorodu ki ima srčni vzpodbujevalec , takrat pač ne boš kuhal ko bo on v bližini

pa še nekaj berem o črni posodi (saje) in podobne zadeve..to se dogaja pri nizkocenovnih platah, nam se je to dogajalo pri gorenjevi , ker je blo vse skup spacano do amena (smo meli rženi mix al kaj je že blo). Če primerjaš indukcijo za 800 € ji ob bok postavi plinsko plato istega cenovnega ranga. Tu berem o miletih, aeg jih, pri plinu pa smo prilezli do max boša s flame selekt.... ne moreš primerjat jabolk s tropskim sadjem. Omarica za jeklenko pobere 38 cm širine
 
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman