Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.003
5.110
113
Tako je ja, dikler se bo(mo)do za proste stole (stolice) tepli, tako dolgo bodo dvigali cene. Saj tako je povsod.

Treba pa je vedet, da samo nekaj let nazaj je bila Hrvaška pol cenejša, kot konkurenca. Danes pa so že poravnani z ostalim razvitim svetom.
 

LarryClay

Majstr
10. feb 2023
924
948
93
Ja, na koncu jim pride na obisk Bill Gates, kjer si naredijo 2 mio EUR stroška za fizično varovanje. Na koncu pa je, pije in spi na svoji jahti, na Hrvaškem pa pusti samo nekaj EUR za privez. Še obiske muzejev in drugega mu častijo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in Hondi

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.350
686
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Sej tudi slovenskemu trgovcu pir -50% ceneje v vikend akciji prinaša izgubo na tem piru. Je pa dobra reklama o kateri se govori in potegne kupce v trgovino, kjer zapravljajo. Nekak tako jaz gledam na to..Vprašanje kakšen ekonomski vpliv je imelo recimo snemanje Game of thrones v Dubrovniku..
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.696
8.984
113
pa to govorite ze zadnjih 10 let, pa za vsako naslednjo sezono se napoveduje polom itd.

oni pa samo kšeftajo.
Ja glej, par dni nazaj me je receptorka v Medolinu ogovorila v perfektni slovenščini, tako da definitivno se zadeve spreminjajo tudi tam. In logično da kšeftajo, saj imajo kaj za kšeftat. Moje pisanje gre v smer boljšega kšefta v smislu, da masa v gostinstvu prinese večji zaslužek kot pa prazen lokal. Ne vem če bo ravno polom, mogoče za tiste, ki so se preinvestirali v trenutno moderne mobilne hiške, navaden Ante z malim kampom bo mel vedno za živet.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in Pepe

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.350
686
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Moram pa pohvalit lastnika apratmaja v Breli (Makarska), kjer sem bil tri leta nazaj. Zelo lep apartma z balkonom in pogledom na morje, cena v sezoni 60€/dan. Sodoben, čist, več si ne moreš želet. Izredno dobra izkušnja, za vse mu dam 5*. Letos sem ga februarja poklical, če ima slučajno kaj prosto in mi ponudi 11 dnevni edini še prost termin v top sezoni in se mi hkrati dobesedno opraviči, da cena pa ni več ista kot predlani. OK, razumem in ga vprašam po ceni in on pravi 70€... :bonk:Valjda rezerviram, stegnem 100€ avansa, ostalo na roko on sight. Ne vem kje ta živi, sosednja vila zraven ima cene od 130€ dalje, nič večji ali kaj bolj luksuzen apartma. Težko si to razlagam, ampak meni je prav :cool:.
 
Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
8.959
9.021
113
EU
Da ti udar za Žujo 4,8 EUR in navaden kofe 2 EUR.... s tem da se pivo v trgovini ni podražilo, kila kofeta pa tud ne. Ja super, spil bom enga mogoče dva, ostalo mam v hladilniku, v kamperju pa kafetjero, prej sva pol budgeta pustila v oštarijah, tud jest smo šli večkrat ven, vsako jutro na kofe, zdej pač ne gremo. Pa jim ne kapne, čakam kdaj jim bo, da če maš pir po normalni ceni, spuliš več denarja od plažarjev, kot če je pir drag.

Pred leti, preden se jim je zmešal s cenami v oštarijah, smo bli par sezon v Biogradu. Tam je ena plaža, kjer so gor v klancu oštarije. En je mel točen pir takrat po 12 kun (v trgovini je bla piksna 10). Tam od jutra do poznega večera praktično ni blo prazne mize, ostali so dobil stranke samo če se pri temu ni dal usest. Dve dečve sta ta pir po 12 kun tolčile še kar pri plaži, kjer je bla vrsta. Vsakemu drug foter je imel vsaj enega mulca zraven, sladoled je šel skor tko k pivo. Prženih lignjev sardelic in pic je prodal malo morje samo na račun kamiona piva na dan po 12 kun. Pa ostalim ni kapnila psihologija pocen pira.
Bili na slapovih Krke, nad Skradinom.
Žena me hotela častiti s kavo, pa se premislila, ker je bila kava tri Eure :D
 

Schime

Guru
22. nov 2008
1.838
643
113
Jaz s kavo nimam več problemov, ker sem jo nehal pit. :)
Drugače pa ni problem v kavi, ki je 3€. Sicer ne bi vsak dan dopusta hodil na njo, če bi jo še pil, samo ni tako problematična cena. Problematično je, da je po večini ta kava taka kot bi si pes jajce oprav v njej. Kaj mi pomaga posedanje za plažo in top lokacija, če je pa okus nikakav.
Drugače pa, če poznaš lokacijo se večinoma, da normalno priti čez z dobro hrano in pijačo. Še vedno sem se nasamaril, ko sem kje prvič dopustoval. Tam sem vedno nasedel na kako mino. :)
Drugač pa majski dopust. Vrsar. Biftek 30€, jagnječje kronice 23€, lignji prženi 12€, porcija školjk 8€, pijača, najedli dobr. Cc 87€ - 3 osebe. Pizza v tej gostilni dobra in velika je 9€/10€.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.564
9.269
113
več delaj, da boš več zaslužil, boš sicer imel manj prostega časa, tako da bo pivo povsem postranskega pomena, kljub temu da si ga boš mogoče lahko z lahkoto privoščil.
To je mantra v 2020+