Car
(POSTman)
22.12.2007 11:36
Kiropraktik!

Zaradi težav s hrbtom bi rad šel k kakšnemu kiropraktiku. Pozna kdo kakšnega? Zanimajo me vaše izkušnje z njimi, terapije, cene....

Goran_82
(novinar)
22.12.2007 18:54
Re: Kiropraktik!

http://www.kiropraktika-weiss.com/

Cena: 30-40 EUR za seanso (cca 15 minut).


karantanka
(alterka & vizitka 2007)
22.12.2007 19:48
Re: Kiropraktik!

Jaz vem za dr. Peter in Ted Gregorja. To sta fotr in sin, američana, delata pa na Dolenski cesti 83 v Ljubljani.
Jaz sem bila pri Tedu zaradi migren. Tam sem bila 5x pa sem dobila občutek, da je to bolj mazaštvo zato nisem šla več čeprav mi je on priporočil vsaj 15 do 20 seans. Seveda je vsaka 10-15 minutna seansa koštala takrat še dobrih 5.000 sit.


doctorz
(založnik)
22.12.2007 22:50
Re: Kiropraktik!

Cimvec se moras gibati. Hpditi redno v hribe in podobno. Pomaga 100%!
Ce pa ze hoces kaj drugega, pa pojdi k kaksnemu bioenergetiku, ki ne zaracunava nic. Nimas kaj izgubiti, ce ti bo pomagal mu das kaj (ni nujno, jaz bi mu dal recimo), ce ti pa ne pomaga pa nikome nista

LP


Georgie
(chairman)
22.12.2007 22:58
Re: Kiropraktik!

Sam sem bil pred približno dobrimi štirimi leti na, če se prav spomnim, šestih seansah manualne terapije v MO-GY centru v Črnučah. Cenovni razred je bil tam okoli 6 tisočakov za seanso, pri čemer je bilo treba plačati za tri seanse vnaprej in še nekaj popusta je bilo potem, se mi zdi. Pod rokami me je imel stručko iz Rusije oziroma okolice Moskve (kjer je imel tudi svojo družino in kamor se je redno vračal za praznike), zdajle se mi ne da iti brskat po papirjih za njegovo ime, ki je bil skrajno občutljiv na kakšrnokoli enačenje (mešanje) manualne terapije s kiropraktiko(!). Glede na mojo diagnozo se je odločil za intenzivno terapijo (okoli pol ure na seanso, kjer se je izvajala manualna tehnika - mimogrede sem izvedel marsikaj zelo, zelo zanimivega o živčnih itd. povezavah v človeškem telesu, vplivih, ... - bi zadevo ponovil že samo zaradi tega! - poleg tega pa še točkovno IR obsevanje itd.), zato tako relativno malo obiskov (v obdobju treh mesecev recimo). Tipson, sicer možakar star nekje vsaj dobrih 40 let, (takrat) slovenščine skoraj ni znal, malce je je razumel, tako da mi je bilo po svoje prav v veselje z njim čvekat (beri: afnat) na pol po rusko. Res, posebna izkušnja.

Glede hrbta, križa in kar je še teh zadev - če se jih ne zavedaš, potem se bo prej ali slej slabo končalo. Ker gre ponavadi za neozdravljive "okvare", ki jih lahko rešuješ samo posredno, npr. z lastnimi vajami, ti da vsakršna (dobra!) terapija in (dober!) terapevt le vzpodbudo za lasten premislek in delo za naprej.


Tamara
(mX's girl)
24.12.2007 08:55
Re: Kiropraktik!

Citat:

Uporabnik Goran_82 pravi:
http://www.kiropraktika-weiss.com/

Cena: 30-40 EUR za seanso (cca 15 minut).
Definitivno Martin Weiss. Zelo ga hvalijo, pa še osebno je ful hud tip


PNG
(novinarka)
24.12.2007 11:49
Re: Kiropraktik!

bla lani pri kiropraktiku na kersnikovi (ime mislim, da mu je max, kako se piše, pa pozabla) zarad premaknjenih vratnih vretenc. Seansa je bla mislim da 9.500 sitov, s tem da je to vključevalo 'nategovanje' vratu in masažo potem oz. prej, kakor ti je bolj všeč. Sem bla zelo zadovoljna, težave z vratom so po ene šestih terapijah praktično izginile. Je pa res, da je za uspeh terapije potrebno delati vaje tudi doma oz. skrbeti za moč vratnih in hrbtnih mišic.

babalu
(amater)
05.11.2008 00:54
Re: Kiropraktik!

Kje pa je ta kiropraktik Martin Weis, ki ga tako hvalis? In kaj mislis s tem, da je osebno ful hud tip??
Se potem splaca iti k njemu?